wien

Wien, Praha ja Dresden

Seuraavaksi pääkohteekseni Balatonin jälkeen olin valinnut Berliinin ja suorin reitti näytti kulkevan Wienin, Prahan ja Dresdenin kautta. Päätin siten hyödyntää tilaisuutta ja tutustua lyhyesti kaikkiin kolmeen kaupunkiin.

Wienissä olin ensin yötä hostellissa kaukana keskustasta, 17,50 e/yö, jonkinlainen aamiainen sisältyi hintaan. Wienin keskustassa ei tietääkseni ole mahdollista missään pysäköidä ilmaiseksi, joten aloin suosiolla etsiskellä parkkihallia. Löysin Karlplazin pysäköintihallin, 4 e/5 h (toinen halli oli 4 e/1 h). Hieman oli kuuma kävelykierros yli 30 asteen helteessä, mutta kivana yllätyksenä tuli reitillä pari ilmaista Kaupungin vedenjuottopistettä vastaan. Wien tuntui puhtaalta näihin muihin välietappikaupunkeihin verrattuna, Wienin keskustan rakennukset näyttivät olevan kaikki restauroituja.

reissuesan valokuvagalleria – Wien 17.7.2009

Prahassa olin kaksi yötä hostellissa kävelymatkan päässä keskustasta, n. 13 e/yö. Pysäköinti hostellin pihassa oli kallis 4 e/yö, mutta ilmaisia parkkipaikkoja ei lähistöllä ollut tarjolla. Prahassa satoi ankarasti saapuessani sinne ja melkein koko seuraavan päivän, mutta käveleskelin silti kaupungilla aamusta iltaan, Vanhassa ja Uudessa kaupungissa sekä Juutalaiskaupunginosassa. Prahan linnaa kiipesin katsomaan seuraavana aamuna sään jo parannuttua.

reissuesan valokuvagalleria – Praha 18-19.7.2009

Dresdenin hostellissa yllättäen piti maksaa erikseen wlanista 2 e/yö, yhteensä yöpymisen hinta oli 14 e. Yleensähän hostelleissa wlanin saa kaupan päälle, mutta täällä Saksassa joku hostelli saattaa laskuttaa siitä viisikin euroa/yö. Vastaanottovirkailija neuvoi mihin auton saa ilmaiseksi kadunvarteen parkkiin parin korttelin päähän. Dresdenissä kävin hankkimassa Dekralta eli paikalliselta katsastuskonttorilta ympäristötarran Berliinissä autoilua varten. Berliinin keskustaanhan ei ole nykyisin ajamista ilman sitä. Lätkä maksoi 7 e.reissuesan valokuvagalleria – Dresden 19.7.2009

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *