Menolippu Kaakkois-Aasiaan 29.8.2009 ostettu

| Lukuaika 2 min

Ostin eilen menolipun Kaakkois-Aasiaan, reitti Helsinki-Berliini-Bangkok ja lentoyhtiönä AirBerlin. Matkaan lähden la 29.8.09 ja lipulle tuli hintaa 344 euroa, lipun ostin suoraan AirBerlinin nettisivuilta ja maksoin Visalla (matkat kannattaa aina maksaa luottokortilla matkanjärjestäjien konkurssin varalta).

Toisena vaihtoehtona minulla oli reitti Tampere-Lontoo-Kuala Lumpur, lennot AirAsialla ja RyanAirilla. Hinta olisi ollut samaa luokkaa, mutta koneenvaihto Lontoossa olisi vaatinut yöpymisen. Nyt Berliinissä koneevaihto vie vain 2,5 tuntia ja taitaa tuo lentoaikakin olla lyhyempi Berliinistä (9:10 h) kuin Lontoosta.

Englanti jäi siis edelleen aukoksi sivistyksessä, mutta tämä saattaa hyvinkin korjaantua paluumatkalla. En ostanut vielä paluulippua, koska en vielä tiedä palaanko joulu-, helmi- vai maaliskuussa, mutta tutkin AirAsian Kuala Lumpur-Lontoo -lentohintoja. Helmi-maaliskuulle lennon saisi nyt ostettaessa todella halvalla eli 96 e, joulukuun alkuun 140 e. Lontoo-Tampere RyanAirilla olisi n. 40 e.

Tilasin eilen Play.comista uudemman painoksen Lonely Planetin Southeast Asia on a Shoestring -matkaoppaasta, h. 15 e. Nykyinen oppaani on vuodelta 2004 ja luulen sen sisältävän varsin vanhentunutta majoitustietoa – tämä uusin painos on vuodelta 2008.

Kävin tänään Instrussa optikon näöntarkistuksessa saadakseni matkalle mukaan uuden reseptin mahdollisia matkalla tehtäviä silmälasiostoksia varten. Optikko ei kuitenkaan suostunut tarkistuksen jälkeen kirjoittamaan reseptiä, vaan tilasi minulle ajan silmälääkärille kaksi päivää ennen matkallelähtöäni. Instrun omat silmälääkäriajat olivat varattuja koko elokuun, joten minut lähetettiin Nissenille – olisikohan nämä ketjut samaa konsernia…