Nha Trang, Vietnam

Nha Trang ja Dalat, Vietnam 22-28.10.09

Vietnam ei ole yhtä kehittynyt kuin Thaimaa ja Malesia. Roskaaminen täällä on järkyttävää: näin kun Saigon – Nha Trang -bussistani heitettiin vauhdissa muovipussillinen roskia ovesta ulos ojaan.

Nha Trangin rantakatu ja pääkadut yleensäkin ovat hyvin avaria. Rannalla riittää todella hyvin tilaa, hiekkaranta on leveä ja kilometrejä pitkä. Kookospalmuja on runsaasti ja rantaa reunustaa puisto jalkakäytävineen. Myyntipisteitä rannan liepeillä on yllättävän vähän. Hiekka on samantyyppistä kuin Suomessa, aallot suuria ja ranta äkkisyvä. Vesi oli lämmintä, mutta ei niin älyttömän lämmintä kuin Thaimaassa ja Malesiassa.

Halpahotelleissa on Nha Trangissa yllättävän hyvä hinta-laatusuhde. Asuin ”budjettikujalla” (kuva yllä) 6 e huoneessa, jossa oli ilmastointi, tv, minijääkaappi, uusi kylpyhuone ammeella ja wlan. Hotellin oma wlan tosin ei toiminut, mutta pystyin käyttämään naapurihotellin hyvin toimivaa suojaamatonta yhteyttä. Täällä hotellit myös mainostavat wlania (wi-fi) avoimesti, vaikka käyttävät naapurihotellin yhteyttä.

Menomatka bussilla Saigonista Nha Trangiin kesti 11 h. Paluumatkalla pysähdyin yhdeksi yöksi vuoristokaupunki Dalatiin. 1485 m korkeudessa oli vain vajaat 20 astetta lämmintä, ja kaduilla myytiin villavaatteita. Seuraavan aamun tavallinen bussi oli täynnä, joten ostin lipun makuubussiin. Sellaisessa en ollutkaan koskaan matkustanut, mutta mukavahan se oli tavalliseen bussiin verrattuna.

Sunnuntaina ostin paluulipun Suomeen tai ei ihan perille asti vielä, vaan Lontooseen Kuala Lumpurista 8.2.2010, lippu maksoi 140 e. Helmikuun loppuun aion olla Suomessa ja katsella olympialaisia televisiosta. Sen jälkeen suunnitelmat ovat auki, mutta jos reissuun taas lähden, niin kohteena voisi olla vaikka Pohjois-Afrikka.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *