Espanjan aukio

Plaza de España, Santa Cruz de Tenerife

Plaza de España, Santa Cruz de Tenerife

Plaza de España eli Espanjan aukio on Santa Cruzin keskusaukio. Kanariansaarten suurinta aukiota hallitsee 5026 m2 kokoinen pyöreä merivettä sisältävä tekojärvi, jonka keskellä on suihkulähde. Espanjan aukio rakennettiin vuonna 1929.

Plaza de España, Santa Cruz de Tenerife

Kukkaistusten peittämässä paviljongissa sijaitsee turisti-info. Sen takana sijaitseva rakennus on Teneriffan kasino.

Espanjan aukio, Santa Cruz de Tenerife
Plaza de España, Santa Cruz de Tenerife

Kellotornin sisältävä rakennus on Cabildo Insular eli Saarineuvosto. Rakennuksen edessä on korkea ristinmuotoinen Kaatuneiden monumentti.

Plaza de España, Santa Cruz de Tenerife

Monumentti kunnioittaa Espanjan sisällissodassa kaatuneiden muistoa.

Plaza de España, Santa Cruz de Tenerife

Esittääkö tämä patsas Kristusta hieman suuremman orjantappurakruunun kanssa? Ei aivan, vaan tämä kiehtova teos on lehtiartikkelin mukaan Julio Nieton Atlas tai Arbol de las emociones eli Tunteiden puu. Taiteilijan Facebook-sivun mukaan lopullinen nimi on ”Lo llevo bien” – onko se suomeksi ”Minulla menee hyvin”? Teos on esillä vain 16.10 – 4.11.2014.

Plaza de España, Santa Cruz de Tenerife

Replikaportit johtavat puistoon, jolla on komea nimi Alameda del Duque de Santa Elena. Vuonna 1787 perustetussa puistossa järjestetään tänä viikonloppuna olutfestivaalit Dorada-oluen 75-vuotisjuhlan kunniaksi.Plaza de la Candelaria, Santa Cruz de Tenerife

Espanjan aukion välittömässä läheisyydessä on Plaza de la Candelaria, josta alkaa tärkein kauppakatu Calle Castillo. Castillo ja jokunen muukin ydinkeskustan kaduista on kävelykatu.

Castillo eli linna viittaa keskusaukion kohdalla aikaisemmin sijaitseneeseen linnoitukseen. Linnoituksen jäänteitä on nähtävissä keskusaukion alla sijaitsevassa ilmaisessa museossa. Museon melko huomaamaton sisäänkäynti löytyy rantakatu Avenida Maritiman puolelta.

Candelarian aukion kahviloissa ja ravintoloissa saa päivän lounaan noin 8-11 eurolla ja oluttuopin tai kahvin noin 1,50 eurolla.

Plaza de la Candelaria, Santa Cruz de Tenerife

Aukio oli aikaisemmin Plaza Real eli Kuninkaan aukio, mutta se nimettiin uusiksi Kanarian suojeluspyhimyksen Candelarian neitsyen kunniaksi. Kuvassa osanäkymä nelimetrisestä La Candelaria -obeliskista.

Calle Castillo, Santa Cruz de Tenerife

Castillo-katu Candelarian aukiolta katsottuna.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *