Maracaibo, Venezuela

Siirtyminen Kolumbiasta Venezuelaan 2.11.2011

Maracaibo Venezuela

Santa Marta – Maicao

Oli todella lähellä, että jäin Santa Marta – Maicao -bussista ja reppu oli jo bussissa penkin alla. Lippuun merkittyyn lähtöaikaan (10.30 am) oli aikaa vielä yli puoli tuntia, jotin lähdin käymään vessassa ja sipsiostoksilla. Kun palasin klo 10.10, bussi oli juuri peruuttanut pois parkista ja lähdössä liikkelle.

Miten voi bussi lähteä 20 minuuttia ennen lippuun merkittyä ajankohtaa, käsittämätöntä. Bussi ei ollut täynnä, vajaa puolet paikoista oli täytetty, joten selitykseksi ei käy, että silloin lähdetään kun kaikki paikat on myyty.

Reilut neljä tuntia meni 250 km matkalla Santa Martasta rajakaupunki Maicaoon, lippu ilmastoidussa bussissa maksoi 20 000 pesoa (8 e).

Maicao (Kolumbia) – Maracaibo (Venezuela)

Maicaossa ei tarvinnut odotella, vaan vaihdoin por puesto -lipunmyyjän neuvomassa paikassa Kolumbian pesoja Venezuelan bolivareiksi, 50 pesolla (20 eurolla) sain 217 bolivaria. Lippu maksoi 100 bolivaria.Por puesto tarkoittaa ”paikkaa kohti” eli ostat istumapaikan reittitaksissa eli amerikanraudassa. Matkasin ikivanhan oloisen Chevrolet Camaron kyydissä, vanhuudesta huolimatta siinä oli toimiva ilmastointi.

Rajamuodollisuuksissa ei mennyt pahasti aikaa, veikkaisin että alle tunnin, en katsonut kelloa. Reppuani ei tutkittu, joidenkin muiden tavarat kyllä. Kolumbiastapoistumisleiman saatuani vaihdoin taas 50 pesoa, nyt sain 167 bolivaria. Virallinen kurssi netistä katsottuna antaisi 50 pesolla 117,65 bolivaria.

Maracaiboon saavuttaessa tuhraantui kauheasti aikaa ruuhkissa ja muita matkustajia eri paikkoihin kuskatessa, pitipä autoakin välissä hieman korjata ja tankatakin pariin kertaan. 123 km (?) matka Maicaosta kesti nelisen tuntia.

Maracaibo on teollisuuskaupunki ja Venezuelan toiseksi suurin kaupunki. Pysähdyin yöksi sinne, jotta päivämatkasta ei tulisi turhan pitkä.

Hotellin hankinnassa oli hieman ongelmia. Pyysin kuskia viemään minut halpaan hotelliin historialliseen keskustaan, mutta se ei ollutkaan kovin hyvä idea. Euro Hotel oli kallis 27 korttelin päässä historiallisesta keskustasta.

Kävelin 27 korttelia, kävin matkalla hampurilaisella. Hotel Caribe oli kalliimpi kuin LP:n mukaan piti olla ja halpa Hotel Traditional vaati, että ulos aamulla klo 7.Kävin hieman filmaamassa yhtä kirkkoa ja siirryin sitten katsastamaan linja-autoaseman viereiset hotellit, joista yhdessä vietin yön. Maksoin 80 bolivaria, joka virallisen kurssin mukaan on 13,60 euroa.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

  1. Mä jo luulin, että sulla on käynyt jotain kun ei pitkään aikaan ollut tullut kirjoitusta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *