Tara-joki ja Biogradsko-järvi.

Tara-joen kanjoni ja Biogradsko-järvi, Montenegro

Montenegro

Tein tällä viikolla puolentoista päivän retken Montenegron vuoristoiseen itäosaan. Ensimmäiset kohteeni olivat Tara-joen kanjoni ja Biogradsko-järvi.

Montenegro

Tie Kolasinista kuuluisalle Tara-kanjonin sillalle seurailee Tara-jokea noin 70 km matkan. Tämä kuva on otettu pian Kolasinin jälkeen. Päätiet Montenegrossa ovat melko hyviä, mutta tämä tieosuus oli todella ärsyttävässä kunnossa. Päällystettä oli revitty pois sieltä täältä muutaman metrin verran eikä niistä kohdista pystynyt ajamaan kuin 20-30 km/h.

Montenegro

Parikymmentä kilometriä Kolasinista pohjoiseen alkaa Biogradska Goran kansallispuisto, jossa käväisin. Pääsymaksu kansallispuistoon oli 3 euroa ja Biogradsko-järvelle oli sisäänkäynniltä muutama kilometri.

Montenegro

Biogradsko-järvi oli yllättävän kaunis ja sen ympäri olisi kulkenut reilun kolmen kilometrin polku, mutta suunnitelmissani oli ehtiä samana päivänä vielä Durmitorin kansallispuistoon toista järveä kiertämään, joten jätin kierroksen väliin.

Montenegro

Puusto oli näin kirkkaanvihreää, en ole lisännyt värikylläisyyttä kuviin. Järven rannalla oli myös ravintola, mutta olin käynyt jo tienvarsiravintolassa syömässä.

Montenegro

Tara-joen silta (Durdevica Tara Bridge) löytyy noin 60 km Biogradska Gorasta luoteeseen. Silta rakennettin vuonna 1940 ja uudestaan vuonna 1946 sillan tuhouduttua 2. maailmansodassa.

Montenegro

Betoninen holvisilta on 365 metriä pitkä.

Montenegro

Kävelin keskelle siltaa katsomaan maisemaan ja ottamaan kuvia.

Montenegro

Sillalta on 172 metrin pudotus jokeen. Täällä harrastetaan benjihyppyjä sillalta ja vaijeria pitkin liukumalla voi ylittää kanjonin.

Montenegro
Montenegro

Tämä viimeinen kuva on otettu kahvilan terassilta sillan toisesta päästä.