Jouluvalot

Uutta kuvauskalustoa: Sony NEX-5R ja Samsung Galaxy S3

Tampereen katuvalaistusta

Tampereen katuvalaistusta, kuvattu Sony NEX-5R:llä, ISO 320.

Joulupäivänä Canon S100 -kamerani meni epäkuntoon, objektiivi jäi pysyvästi ulos rungosta ja kamera vain herjasi objektiivivirhettä. Oli selvää, että en ehdi takuuhuollattaa S100:a ennen Espanjaan lähtöä, joten ryhdyin kamerakaupoille.

Toista pokkaria en halunnut ostaa, koska olin ollut tyytyväinen Canon S100:aan, joten kohdistin katseeni pieniin järjestelmäkameroihin.

Jouluvalot

Jouluvalot, kuvattu Sony NEX-5R:llä, ISO 3200.

Joulupukki näyteikkunassa Tampereella

Joulupukki näyteikkunassa Tampereella, kuvattu Sony NEX-5R:llä, ISO 400.

Sonyn NEXit olivat kiinnostaneet minua aina, mutta olin hylännyt ne, koska 18-200 mm NEX-objektiivit olivat törkeän kalliita. Nyt niiden hinnat olivat laskeneet selvästi, alimmillaan 399 euroon.Kuvanlaadun suhteen 500 euron hintaluokassa NEXit ovat parhaimmistoa, yhtä hyviä ovat vain Nikonin samalla kennolla varustetut mallit kuten D5100.

Helsinki-Vantaan lentokentän taxfree

Shoppailuterapiaa Helsinki-Vantaan lentokentän taxfree, kuvattu Sony NEX-5R:llä, ISO 125.

Ostin Sony NEX-5R:n joulun välipäivinä, hintaa 18-55 mm objektiivilla varustettuna tuli 499 euroa kun huomioi Sonyn 100 e takaisinmaksukampanjahyvityksen.

Olin aikaisemmin ostanut Sony A55:n ja A57:n, mutta palauttanut molemmat saman tien, koska olin erittäin pettynyt videokuvan laatuun. Still-kuvien laatu olisi kyllä minulle kelvannut.

Hevosvanut Malagassa

Hevosvaunut Malagassa, kuvattu Sony NEX-5R:llä, ISO 100.

Sony NEX-5R osoittautui videokuvauksen suhteen radikaalisti paremmaksi kuin nuo A-sarjan mallit, joten oli selvää, ettei Sony tällä kertaa lähde takaisin kauppaan.Itse asiassa videokuvan laatu ainakin hämärässä on parempi kuin videokamerallani Panasonic HDC-SD90:llä. Pidän myös pienemmän terävyysalueen tarjoamista näkymistä videokuvassa.

Videokuvan äänenlaatu on pettymys Sonyssä verrattuna Panasoniciin. Olisi kiinnostavaa testata kuinka paljon äänenlaatua ulkoinen mikrofoni parantaisi. Sonyn tarjoama ulkoinen mikki on todella pieni kooltaan, joten olen pannut sen harkintaan.

Kissa, kuvattu Samsung S3:lla

Kissa kuvattuna Samsung Galaxy S3:lla, ISO 400.

Myös Samsung Galaxy S3:n ostin joulun välipäivinä. En hankkint S3:a ensisijaisesti valokuvaus tai videokuvaus mielessä, mutta toki käytän sitä jonkin verran kuvaukseen aina mukana olevana laitteena (kuvia S3:lla).

Parhaimmillaan Samsung S3:lla saa hyvinkin käyttökelpoisia kuvia kuten yllä oleva kissakuva. Heikommissa olosuhteissa näyttää kuvaan tulevan helposti värivirheitä.

Käytettävyydeltään tällainen ilman dedikoitua laukaisinnappia oleva laite ei ole kovin hyvä. Puhelinta on myös vaikea pitää kädessä oikeaan kameraan verrattuna ja kuvaaminen on hidasta.

Videokuvausta olen S3:lla kokeillut vielä liian vähän antaakseni siitä arvion.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *