speedtest

Celcomin 3G-prepaid Malesiassa

Googlettamalla löysin Malesiasta Celcomin edullisen 3G prepaidin, 4 e viikko, nopeus 384 kbit/s. Langawin Cenang-rannalla oli Celcom 3G Broadband -mainoksia, mutta yksikään liike ei kyennyt SIM:iä myymään. Kuahin kaupungissa kodinelektoniikkamyymälässä niitä sitten löytyi hyllystä. Kuahissa oli myös Celcomin oma liike, jossa kävin kysymässä löytyykö peittoa myös Pulau Perhentianilta, mutta ei siellä osattu sanoa.

SIM-kortin aktivoinnissa ja 3G-paketin tilauksessa ei ollut ongelmia, englanninkieliset ohjeet olivat mukana ja aktivoinnit tapahtuivat tekstiviestillä. Kuah Townissa Langkawilla Speedtest.net näytti reiluja 300 kbit/s nopeuksia, yhteysohjelma näytti täysiä palkkeja ja HSDPA:a. Jotain ongelmaa yhteyksissä kuitenkin oli, tuli hyvin usein ilmoitus ”osoitetta ei löytynyt” ja uudella sivulatauksella sitten yleensä aukesi. Sivut myös saattoivat esim. 45 min jälkeen lakata latautumasta kokonaan ja uudelleekirjautumisen jälkeen taas toimi jonkin aikaa.

3 vrk kokemuksen perusteella ”Osoitetta ei löytynyt” -ongelma on lähes sietämätön parhaaseen käyttöaikaan eli illalla kun taas aamulla/päivällä yhteys toimii selvästi paremmin. Ylimpänä speedtest.netin tulokset Kuahin Jetty Pointilta eli satamasta ja alla nyt Penangin Georgetownista.

Aluksi kävin netissä nettikahviloissa, yhteydet olivat hyvät ja edulliset (0,60 – 0,70 e/h). Langkawin KFC:ssä satamassa ja Kuah Townissa oli mainokset ilmaisesta WLAN:sta, mutta en kokeillut toimivuutta.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *