Chiang Rai, Thaimaa

Chiang Rai, Thaimaa 23-25.11.09

Pohjois-Laosissa illat ja yöt olivat varsin kylmiä, viimeisenä yönä siellä nukuin pitkähihainen paita päällä. Nyt Pohjois-Thaimaassa sää sen sijaan on hyvinkin sopiva, vastaa suunnilleen Suomen kesää lämpimimmillään. Päivällä lämpötila käy 29 asteessa, mutta vuoristoilma ei ole niin kosteaa kuin Thaimaan rannikkoseuduilla. Yölämpötila on 15 astetta ja ilman ilmastointia pärjää hyvin.

Chiang Raissa kävin ihan ensimmäiseksi syömässä PDA:n Cabbages & Condoms -ravintolassa (Chicken with cashew nuts and steamed rice). Sain sieltä ilmaisen lipun viereiseen vuoristoheimomuseoon, jossa katsoin mm. diaesityksen Pohjois-Thaimaan vuoristoheimoista.

Chiang Rain Chat House näyttää viihtyisältä (kuva yllä), mutta en voi sanoa viihtyneeni siellä. Ekana yönä alkoi vatsatauti ja pahimmillaan oksensin roskakoriin pytyllä istuessa. Toisena yönä pystyin nukkuakin, vaikka hyttyskarkottimet lemusivat ja palovaroitusjärjestelmä piippaili minuutin välein.

Chiang Rain uusi hieno kellotorni (kuva yllä) sijaitsee keskellä katua ja pystytettiin kuninkaan 80-vuotisjuhlien kunniaksi. Torit ovat usein ahdistavan ahtaita paikkoja, mutta Chiang Rain yötori oli viihtyisä ja avara. Shoppailua en harrasta, mutta torit ovat myös edullisa ruokapaikkoja. Ruokailijoille oli tarjolla ilmaisia musiikkiesityksiä.


Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *