Phuket 2009

Phuket 20-24.9.09

Ostin laiva-bussiliput Samuilta Phuketiin matkatoimistosta, hinta 13 e ja vip-bussi, koko matkan kestoksi sanoivat n. 6 h. Nämä tiedot olivat täyttä huijausta. Kyseessä oli tavallinen bussi, joka pysähteli jatkuvasti, mutta ei tehnyt yhtään vessakäyntiä mahdollistavaa pysähdystä. Istumapaikan sain vasta 1 h 20 min odottelun jälkeen ja matka kesti suunnilleen kellon ympäri 6 h sijaan.

En poikkeuksellisesti majoittunut rannalle, vaan jäin kaupunkiin eli edulliseen Phuket Towniin. Rannoilla (Patong, Kata, Karon, Kamala [kuva yllä], Surin) kävin paikallisbussilla ja skootterilla. Skootterilla en ollut aikaisemmin ajanut ollenkaan, joten ajelin nyt aluksi pari päivää automaattivaihteisella. Itse pyörän hallinta ei ollut vaikeaa, mutta vasemmanpuoleisen liikenteen kanssa sai olla tosi tarkkana erityisesti risteyksissä.

Iltayöstä kun ajelin skootterilla Phuket Townin keskustassa, jouduin varkausyrityksen kohteeksi. Itse asiassa varkaat onnistuivatkin tyhjentämään oikeanpuolimmaisen shortsien etutaskun, mutta siellä oli vain kartta. Rahat oli vasemmassa taskussa ja hakaneulalla varmistettuna.

Olin yhden yön On On Guesthousen huoneessa 38, jossa Leonardo di Caprio yöpyi Beach-elokuvassa. Huone vaikutti kovastikin autenttiselta, näytti siltä että remonttia ei ole tehty sataan vuoteen. Muutin sitten Thalang GH:een ja sieltä Crystal GH:een, huoneiden laatu parani aina hinnan pysyessä samana (6 e).

Kävin tämän reissun eka kerran oikeassa elokuvateatterissa (aikaisemmin katsoin pari elokuvaa ravintolassa), Central Festivalin yläkerrassa Phuket Townissa. Hinta-laatusuhde oli mainio, lippu maksoi vain 2 e. Elokuva oli ihan pätevä Kate Beckingsalen tähdittämä trilleri Whiteout, jonka tapahtumat sijoittuvat Etelämantereelle. Tunnelmaan pääsikin hyvin mukaan, koska thaimaalaisilla on tapana jäähdyttää elokuvateatterit erittäin kylmiksi. Olin varautunut tähän ja kaivoin pitkähihaista päälle.

Kävin tänään Patong Beachillä lääkärissä pitkittyneen korvatulehduksen vuoksi. Lääkärissähän pitää aina odottaa – niin nytkin puoli minuuttia ja sitten oli vuoroni. Korva puhdistettiin pikaisesti ja määrättiin toista antibioottia kuin aikaisemmin (20 e & lääkkeet 10 e).Huomenna on suunnitelmissa jatkaa kohti Thaimaan etelärajaa, seuraavan yöpymispaikan ollessa Trang. 30 pv maassaololupa päättyy maanantaina ja siihen mennessä aion siirtyä Malesian puolelle.

reissuesan valokuvagalleria – Thaimaa 30.8.09 –

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *