Pulau Tioman, Malesia 15-17.10.09

Malesian niemimaan itärannikon Pulau Perhentianin hyvät ilmat olivat tältä kaudelta ohitse, mutta etelämpänä Pulau Tiomanilla niitä vielä riitti. Tiomaniin on 50 km Mersingistä, laivamatka kestää reilut kaksi tuntia. Yövyin Mersingin pikkukaupungissa (20 000 asukasta) sekä Tiomanille mennessä että sieltä tullessa. Molemmat Lonely Planetin noteeraamat majatalot olivat sulkeneet ovensa, mutta halpishotelleja löytyi ongelmitta paria pääkatua kävelemällä (4-5 e/yö).

Ensivaikutelma Tiomanin ABC- eli Air Batang -rantaa lähestyttäessä (kuva ylimpänä) oli järkytys, ranta oli rumaa kivikkoa. Majoituin rannan ihan pohjoispäätyyn (bungalow 8 e/yö), jossa näkymä oli siedettävin (kuva yllä). Vasta alkuillasta vuorovesi peitti kivet ja kaikki näytti siltä kuin matkailumainoksissa oli näyttänyt. Tiomanilla oli tämän reissun ensimmäiset kirkkaat vedet. Koralleja ja värikkäitä kaloja pystyi ihailemaan ihan uimalaseissakin.

Tioman on vaikeakulkuinen ja rannalta toiselle pääsee lähinnä veneellä, teitä on hyvin vähän. Lentokenttä saarelta löytyy, mutta saaren ainoasta pankkiautomaatista Tekekin kylässä ei saa Visalla rahaa, kokeilin. ABC-rannalla oli pari nettikahvilaa, satelliitin kautta kohtuulliset yhteydet, 2 e/h (maissa Malesiassa 0,40 e/h).

Tiomanilla oli useampia suomalaisia, mm. vaihto-oppilaita Kuala Lumpurista. Kyllä vaihto-opiskelu on rankkaa – seuraavalla viikolla heillä oli suunnitelmissa viiden päivän retki Vietnamiin.

Paluuseen Tiomanilta meni lähes koko päivä, koska Bluewater-laivayhtiö teki inhottavan tempun eikä noutanut klo 10 -laivaan ABC-rannalla odottavia ollenkaan. Klo 11.10 joku sai puhelimella tietää että turhaan odotellaan. Seuraava laiva lähti vasta klo 15.

reissuesan valokuvagalleria – Malesia 25.9.09 – 20.10.09
Wikitravelin Tioman (engl.)Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *