kotorinlahti

Matkailuvuosi 2015

Matkailuvuosi 2015

Tein perinteisen yhteenvedon kuluneen vuoden matkoista ja kurkistin hieman tulevaan vuoteen.

Tammikuu | Thaimaa

Doi Inthanon

Doi Inthanon, Thaimaan korkein vuori

Vuoden alussa tammikuun 7. päivä lensin ensimmäistä kertaa Aeroflotilla. Kyseessä oli lento Helsingistä Bangkokiin Moskovan kautta. Edellisestä Thaimaan-käynnistä oli yllättäen vierähtänyt viisi vuotta.

Muutaman päivän Pattayan rantaloman jälkeen lensin Pohjois-Thaimaan Chiang Maihin. Olen joskus matkustanut Bangkokista Chiang Maihin bussillakin, mutta sain lennot melko edullisesti, joten en viitsinyt bussilla ajella.

Chiang Maista tein viikon mittaisen Mae Hong Son -kierroksen skootterilla. Yllä oleva kuva Doi Inthanon -vuorelta on skootteriretken varrelta.

Tammi-helmikuun vaihteessa vietin viikon Koh Changin saarelle lähelle Kambodzan rajaa. Yövyin neljä yötä eksoottisessa Bang Baon laiturikylässä.Helmikuu | Kambodza ja Vietnam

Sihanoukville, Kambodza

Sihanoukville, Kambodza

Thaimaan Koh Changilta lähdettyäni vietin loput helmikuusta Kambodzan Sihanoukvillessä ja Vietnamin Phu Quocin saarella. Lensin takaisin Thaimaahan Ho Chi Minhistä ja sain Thaimaahan uuden 30 päivän oleskeluluvan.

Kambodzan ja Vietnamin käynnit tuntuivat sikäli turhilta, että lähempää Thaimaasta kyllä löytyy riittävästi hienoja rantoja. Kambodzan viisumi oli kallistunut selvästi ja maksoi nyt 40 euroa. Thaimaassa uutenä ärsytyksenä oli pankkiautomaattien riistohinnoittelu.

Maaliskuu | Thaimaa

Koh Phangan, Thaimaa

Koh Phangan, Thaimaa

Maaliskuun vietin jälleen Thaimaassa ja kohteitani olivat Hua Hin, Prachuap Khiri Khan, Koh Samui, Koh Phangan ja Koh Tao.

Maalis-huhtikuun vaihteessa kävin Suomessa. Sain vuodenvaihteessa tilaamani tax free -auton ja osallistuin PING Helsinki 2015:een.Huhti-joulukuu | Montenegro ja muut Balkanin maat

Kotorinlahti, Montenegro

Kotorinlahti, Montenegro

Ajelin Fiestalla Suomesta Montenegroon ensimmäistä kertaa huhtikuussa. Matkaa Montengroon kertyy maanteitse Suomesta vähintään 2500 km.

Mostar, Bosnia-Hertsegovina

Mostarin silta, Bosnia-Hertsegovina

Menomatkalla Montenegroon kävin ensimmäistä kertaa Serbiassa ja Bosnia-Hertsegovinassa.

Toukokuussa kävin ensimmäistä kertaa myös Albaniassa ja Makedoniassa.

Keväällä ja syystalvella vuokrasin asunnon Montenegrosta pitemmällä sopimuksella, mutta kesällä muutin majatalosta toiseen muutaman päivän välein. Tutustuin hyvin Montenegron rannikkoon ja erityisesti Budvan rivieraan, mutta kävin myös vuoriston kansallispuistoissa, Durmitorissa kolmekin kertaa.

Plitvicen kansallispuisto, Kroatia

Plitvicen kansallispuisto, Kroatia

Kesäkuussa kävin yhdessä upeimmista paikoista koskaan, Plitvicen kansallispuistossa Kroatiassa.

Kesäkuussa alussa kävin Suomessa, koska tarvitsin uuden vuokralaisen Nokian asuntooni. Suunnitelmissani oli asua seuraavat 3 kk Ukrainassa, mutta minut käännytettiin rajalta, joten jatkoinkin takaisin Montenegroon.

Elokuussa sairastin Montenegrossa keuhkokuumeen. Kävin tiputuksessakin viitenä päivänä, mutta pysyttelin jalkeilla koko taudin ajan.

Syyskuussa liityin ParisRio Travel Channel -YouTube-kanavan vloggaajiin.

Syys-lokakuun vaihteessa laskeskelin paljonko on maksanut vuosi ulkomailla ja tulin tulokseen 1150 e/kk. Menojen puolesta pidin vuotta onnistuneena, mutta tulojen puolesta en – tein keskimäärin 200 euroa tappiota kuukautta kohti ja katoin tappiot aikaisemmilla säästöillä.

Lokakuussa kirjoitin postauksen Montenegron 10 parasta nähtävyyttä.

Sveti Stefan, Montenegro

Sveti Stefan, Montenegro

Marras-joulukuun asuntoni sijaitsi noin 5 km päässä Sveti Stefanista, joka on yksi Montenegron tunnuksia.

Marraskuussa mietiskelin josko en palaisikaan Suomeen tammikuussa 2016, vaan muuttaisin Kanarian saarille ainakin vuodeksi tai kahdeksi.

Joulukuussa vierailin lopulta myös Kosovossa, joten voin nyt sanoa käyneeni jokaisessa Balkanin maassa.

Useammalla automatkalla Suomen ja Montenegron välillä tuli yövyttyä myös Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Slovakiassa ja Unkarissa. Yhteensä yövyin vuoden aikana 17 maassa.

Uusia käytyjä maita kertyi tänä vuonna 6 kpl ja käytyjä maita on nyt yhteensä 64. Päiviä ulkomailla kertyi noin 315 ja Suomessa noin 50.

Matkasuunnitelmat vuodelle 2016

Himanka

Himanka jouluna 2015

Olen nyt joululomalla Suomessa ja palaan vielä vähäksi aikaa Montenegoon. Palaan Suomeen tammikuun 2016 puolessavälissä 1 v 3 kk ulkomailla asumisen jälkeen.

Tammikuun lopulla osallistun Helsingin Matkamessuille akkreditoituna bloggaajana.

Helmi-maaliskuulle minulla ei ole mitään matkasuunnitelmia, mutta lyhyt äkkilähtö jonnekin on hyvin mahdollinen.

Olen suunnitellut kolmen kuukauden Trans-Siperian automatkaa, mutta lopullinen päätös ajankohdasta on vielä tekemättä. Tätä kirjoittaessani huhti-kesäkuu 2016 tuntuu parhaalta vaihtoehdolta.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

6 kommenttia

  1. Moikka,
    Pitääkö tuo 1150€/kk sisällään myös lentoliput yms matkakulut?

  2. ”muuttaisin Kanarian saarille ainakin vuodeksi tai kahdeksi.”

    Kannatetaan! Itse olen harrastanut pienimuotoista diginomadiutta v. 2014-2015 kolme kuukautta Gran Canarialla. Tänä vuonna 1 kk Tenerifella ja tammikuussa taas Gran Canarialle n. kuukaudeksi.

    Kiitos Esa kaikista mielenkiintoisista v. 2015 postauksista ja toivon mukaan lisää luvassa v. 2016.

  3. Mahtavaa elämää elät, ainakin tällaisen perisuomalaisen mielestä joka on kerran elämässään käynyt Espanjassa. Teetkö siis matkoillasi jotain työtä, vai onko sinulle kertynyt säästöjä vain niin paljon? Kiitos että kirjoittelet tätä blogia, jää muille unelmoinnin varaa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *